1225 Ungdomsmat
Mål
Lære å lage enkel, god og ernæringsriktig hverdagsmat.
Målgruppe
4H-medlemmer og andre interesserte.
Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i Voksenopplæringsloven
- Å styrke kulturelt mangfold og øke deltagelse i kulturlivet.
Antall deltakere
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
1. samling
Timer med lærer: 2
Tema
Fellessamling og introduksjon av kurset. Bli kjent. Hvem er jeg? Hvem er kursdeltagerne? Blikjentleker.
Stikkord
Bli kjent med deltakere, instruktør og kurssted
Arbeidsform og gjennomføring
Praktiske øvelser og informasjon/forelesning
Problemstillinger
Hvordan lære navnene til hverandre? Hvordan bli kjent med hverandre? Hvordan tørre å slippe seg løs? Hvordan ha det gøy og bli trygg på de rundt seg? Hva er ditt mål med kurset?
2. samling
Timer med lærer: 6
Tema
Enkle og næringsrike matretter
Stikkord
Enkle kostråd. Frokost, skolemåltid, middag.
Arbeidsform og gjennomføring
Teori og praktisk arbeid: Deltakerne lager små retter.
Problemstillinger
Hva bør vi spise til hverdags? Hvor ofte bør vi spise?
3. samling
Timer med lærer: 1
Tema
Utstilling av kursarbeid
Stikkord
Vise andre kursdeltagere hva som er laget
Arbeidsform og gjennomføring
Utstilling og demonstrasjon
Problemstillinger
Hva var kjekt, utfordrende?
Krav til lærer/instruktør
Kunne faget godt
Aktuell litteratur til støtte for lærer/instruktør
4H-kokken. Vi baker.
Opplegg for evaluering
Felles evaluering for hele helga, hvor spørsmål om kurset inngår