1319 4H Matskoleinstruktør
Mål:
Deltakerne på prosjektkurset skal bli kjent med 4H Matskole, og lærer å arrangere 4H Matskole i egen klubb eller lokalmiljø.
Målgruppe:
Seniorer i 4H-klubber
Antall deltakere:
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
Eventuelle merknader:
Kurset er et prosjektkurs hvor deltakerne blir kjent med 4H Matskole, og lærer å arrangere 4H Matskole i egen klubb eller lokalmiljø.
1. samling
Timer med lærer: 2
Tema:
Hva er 4H Matskole?
Stikkord:
4H Matskole som seniorprosjekt, mathygiene og nøkkelråd for kosten
Arbeidsform og gjennomføring:
Teori i klasserom og studietur i butikk
Problemstillinger:
Renhold og hygiene i matlaging, og hvilken mat er sunn?
2. samling
Timer med lærer: 8
Tema:
Praktisk matlaging
Stikkord:
Bålmat, rask mat, bakst, middag
Arbeidsform og gjennomføring:
Praktisk matlaging på skolekjøkken og på bål.
Problemstillinger:
Hvilken mat bør man lage med deltakere på 10-12 år? Hvordan gjøre gjennomføringen av 4H Matskole sånn at både deltakere og instruktører får en god opplevelse?
3. samling
Timer med lærer: 3
Tema:
Hvordan planlegge og gjennomføre en 4H Matskole?
Stikkord:
Planlegging, økonomi, påmelding, tidspunkt, sted, meny
Arbeidsform og gjennomføring:
Teori og dialog i klasserom
Problemstillinger:
Hva er lurt å huske på ved planlegging av 4H Matskole
Litteratur/materiell for deltakerne:
Prosjekthefte utarbeidet av 4H Nordland, nettsider nevnt i prosjektheftet.
Krav til lærer/instruktør:
Har arrangert 4H Matskole, og gjennomført DAF-instruktørkurs 1.
Aktuell litteratur til støtte for lærer/instruktør:
Prosjekthefte utarbeidet av 4H Nordland og nettsider om mat og matlaging.
Opplegg for evaluering:
Evaluering med deltakerne og instruktørene