207 Konditor for ein dag
Mål, læringsmål
Lære deltakarane korleis det er å arbeide som konditor og å lage eigne kaker.
- Lære om kva slags utstyr ein konditor treng.
- Lære å bake ei kake med topping, krem og pynt.
- Lære å bake muffins.
- Lære om reinhald og hygiene.
Målgruppe og forkunnskaper
Alle som er interessert i å prøve seg som konditor. Særleg for deltakarar på storkurs i 4H.
Kursinnhold
Tema:
Teori:
- Kva gjer ein konditor og korleis er jobbkvardagen?
- Kva skal til for å lage ei flott og god kake?
- Kva må vi passe på med hygienen?
- Inspirere til kvar ein kan finne gode idear til pynting av kaker og muffins.
Praksis
- Lage forskjellige typar topping og kremar til pynt og pynting av kaker
- Lage dekor og figurar med sukkerpasta.
Arbeidsmåte
- Veiledning med instruktør/lærer
- Instruksjon med lærer
- Praktisk trening/arbeid
Instruktøren skal veilede og komme med gode idear for korleis ein kan lage flotte kaker.
Lenker til eksempler på kursprogram
Krav til lærer/instruktør
Må kunne bruke nødvendig utstyr.
Være kursinstruktør/veileder
Kunne pynte kaker, bakverk og muffins.
Læringsressurser
- Kjevle, forkle, figurar til utstansing osv.
Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven
- Å bidra til motivasjon og tilgang til kunnskap og kompetanse for alle og slik møte behov i et samfunn og arbeidsliv i stadig endring.