324 Hellebakst
Mål, læringsmål
Lære å lage ulike typar Hellebakst.
Lære om historia/bakgrunnen til dei ulike typane Hellebakst.
Målgruppe og forkunnskaper
4H-arar i alderen 12-19 år
Kursinnhold
Lage minst 8 ulike typar Hellebakst
- Natronkaker
- Svelekaker
- Grautlapper
- Flatbrød
- Tortilla/kebab lefser
- Lappar
- MRF/Fjord 1 sveler
- Potetlefser/potetkaker
Fiskelefse
Gjennomføre 4-5 samlingar på 3 timar.
Finne historie og bakgrunnen til Hellebakst.
Lære ulike kjevleteknikkar
Arbeidsmåte
- Veiledning med instruktør/lærer
- Instruksjon med lærer
- Gruppearbeid
- Demonstrasjon
- Praktisk trening/arbeid
Lenker til eksempler på kursprogram
Læringsressurser
For å gjennomføre Hellebakst trengst:
- Steiketakke
- Ulike kjevler
- Bakstefløy
- Papir
- Råvarer
Steikehella kan vere varm, viktig å tenke gjennom kva ein skal gjere dersom uhellet er ute og ein brenn seg på takka.
Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven
- Å bidra til å vedlikeholde og styrke demokratiet og legge grunnlag for bærekraftig utvikling ved å engasjere og utvikle aktive medborgere.
- Å gjøre det mulig for mennesker å påvirke egen livssituasjon.
- Å bekjempe utstøting og bidra til inkludering.
- Å bidra til motivasjon og tilgang til kunnskap og kompetanse for alle og slik møte behov i et samfunn og arbeidsliv i stadig endring.
- Å styrke kulturelt mangfold og øke deltagelse i kulturlivet.