383 Minikurs - Turmat i friluft
Mål, læringsmål
Deltakerne skal lære hvor enkelt de selv kan forberede og lage god turmat på tur, og bli inspirert og motivert til å prøve selv/lære mer.
Målgruppe og forkunnskaper
Alle som trenger litt påfyll og inspirasjon i en hverdag uten mulighet for å være fysisk tilstede under kurset, men som kan delta gjennom digitale medier i sanntid
Kursinnhold
- Hvordan planlegge mat til tur
- Forberedelser hjemme før tur
- Tilberede turmaten i friluft
- Flere råd og tips
Aktuell turmat er lakse-toast, hjemmelaget tur-burger, pinne-pizza, bålbakte poteter, grove pannekaker, og sjoko-banan til dessert. Andre retter kan også velges, bruk fantasien.
Arbeidsmåte
- Samtidig elektronisk kommunikasjon
Lenker til eksempler på kursprogram
Krav til lærer/instruktør
Kurslærer må ha god kompetanse på friluftsliv og matlaging og være en god formidler
Læringsressurser
- Internettilgang
- Egnet elektronisk kommunikasjonsutstyr og programvare
- Kjøkken og aktuelle råvarer
- Egnet uteplass og tur-utstyr for matlaging
Kvalifiserende/test/eksamen
Ingen eksamen men deltagerne oppfordres til å ta bilder av det de lager og legge ut.
Eventuelle merknader
Husk å forberede deltagerne godt slik at de ikke mangler noe under selve kurset.
Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven
- Å gjøre det mulig for mennesker å påvirke egen livssituasjon.
- Å bidra til motivasjon og tilgang til kunnskap og kompetanse for alle og slik møte behov i et samfunn og arbeidsliv i stadig endring.