383 Minikurs - Turmat i friluft

Godkjent for 4-8 timer  |  3-20 deltakere

Mål, læringsmål

Deltakerne skal lære hvor enkelt de selv kan forberede og lage god turmat på tur, og bli inspirert og motivert til å prøve selv/lære mer.

Målgruppe og forkunnskaper

Alle som trenger litt påfyll og inspirasjon i en hverdag uten mulighet for å være fysisk tilstede under kurset, men som kan delta gjennom digitale medier i sanntid

Kursinnhold

  • Hvordan planlegge mat til tur
  • Forberedelser hjemme før tur
  • Tilberede turmaten i friluft
  • Flere råd og tips

Aktuell turmat er lakse-toast, hjemmelaget tur-burger, pinne-pizza, bålbakte poteter, grove pannekaker, og sjoko-banan til dessert. Andre retter kan også velges, bruk fantasien.

Arbeidsmåte

  • Samtidig elektronisk kommunikasjon

Lenker til eksempler på kursprogram

Krav til lærer/instruktør

Kurslærer må ha god kompetanse på friluftsliv og matlaging og være en god formidler

Læringsressurser

  • Internettilgang
  • Egnet elektronisk kommunikasjonsutstyr og programvare
  • Kjøkken og aktuelle råvarer
  • Egnet uteplass og tur-utstyr for matlaging

Kvalifiserende/test/eksamen

Ingen eksamen men deltagerne oppfordres til å ta bilder av det de lager og legge ut.

Eventuelle merknader

Husk å forberede deltagerne godt slik at de ikke mangler noe under selve kurset.

Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven

  • Å gjøre det mulig for mennesker å påvirke egen livssituasjon.
  • Å bidra til motivasjon og tilgang til kunnskap og kompetanse for alle og slik møte behov i et samfunn og arbeidsliv i stadig endring.