7706 Bakemesteren
Mål:
Lære deltakerene tradisjonell baking
Målgruppe:
Deltakere på Fylkesleir 2008
Antall deltakere:
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
Eventuelle merknader:
1. samling
Timer med lærer: 4
Tema:
Baking med gjærdeig- teori og praksis
Stikkord:
Her får deltakerene prøve seg på baking av brød, rundstykker, boller, horn og annen gjærdeig. Deltakerene får kjennskap til de forskjellige meltypene og kornsortene. Gjærens virkning på deigen og hvordan bake og steke med godt hell.
Arbeidsform:
Teori og aktivt på kjøkkenet
2. samling
Timer med lærer: 4
Tema:
Baking md gjærdeig- teori
Stikkord:
Her får deltakerene prøve seg på baking av brød, rundstykker, boller, horn og annen gjærdeig. Deltakerene får kjennskap til de forskjellige meltypene og kornsortene. Gjærens virkning på deigen og hvordan bake og steke med godt hell.
Arbeidsform:
Aktivt på kjøkkenet
3. samling
Timer med lærer: 4
Tema:
Kjevlebruk- teori og praksis
Stikkord:
Nå skal deltakerene få prøve seg med kjevle, mel og leiver til lefser. Går igjennom og lager Numedalskling. Kjevler, steiker, smører og spiser
Arbeidsform:
Teori og praksis med forkle og kjevle
4. samling
Timer med lærer: 4
Tema:
Kjevlebruk- teori
Stikkord:
Nå skal deltakerene få prøve seg med kjevle, mel og leiver til lefser. Går igjennom og lager Numedalskling. Kjevler, steiker, smører og spiser
Arbeidsform:
Med forkle og kjevle
Litteratur/materiell for deltakerne:
Instruktør tar med seg oppskrifter hun har kopiert opp
Krav til lærer/instruktør:
Instruktør er utdannet baker
Aktuell litteratur til støtte for lærer/instruktør:
Opplegg for evaluering:
Deltakerene får evalueringsskjema ved kursets slutt