9003 Dessert kurs - sjokolade
Mål:
Lære deltakerne om hvordan en lager desserter med sjokolade som basis
Målgruppe:
Deltakere på4H storkurs, fra 12 år
Antall deltakere:
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
Eventuelle merknader:
Kurset holdes over to dager - totalt 11 timer
1. samling
Timer med lærer: 2
Tema:
Fellessamling og introduksjon av kurset.
Stikkord:
Bli kjent med deltakere og instrukktør. Kartlegge ferdighet
Arbeidsform:
Planlegging og diskusjon
Problemstillinger:
Er det noen som har noen form for matallergi? Hva trenger en av utstyr?
2. samling
Timer med lærer: 7
Tema:
Lage desserter.
Stikkord:
Lære ved å gjøre. Sjokolademousse, is, brownie, konfekt.
Arbeidsform:
Blanding av veiledning og praktisk gjennomføring
Problemstillinger:
Varmt og kaldt kjøkkenarbeid. Holde fokus på arbeidsooppgaven slik at en unngår skader
3. samling
Timer uten lærer: 2
Tema:
Utstilling av kursarbeid med egenpresentasjon
Stikkord:
Stille ut fra kurset, fortelle andre hva som er laget og hvordan. Smaksprøve?
Arbeidsform:
Utstilling og demostrasjon
Problemstillinger:
Hva var kjekt / utfordrende
Litteratur/materiell for deltakerne:
Krav til lærer/instruktør:
Konditor
Aktuell litteratur til støtte for lærer/instruktør:
Opplegg for evaluering:
Felles evalueringsskjema for hele helga. Hvor spørsmål om kurset inngår.