9565 Tradisjonsbaking

Mål

Deltakerne skal kunne bake potetkaker, Nordlandskaker og lefser på egenhånd etter kurset

Målgruppe

De som har lyst å lære seg endel av vår tradisjonsmat

Antall deltakere

Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.

1. samling

Timer med lærer: 4

Tema

Potetkaker

Arbeidsform og gjennomføring

Litt teori om råvarer, mest praksis

Problemstillinger

Lage deig, kjenne når deigen er klar for baking

2. samling

Timer med lærer: 4

Tema

Nordlandskaker

Arbeidsform og gjennomføring

Litt teori om råvarer og forskjellige typer oppskrifter, mest praksis

Problemstillinger

Lage deig, bruke rett temperatur og rett mengde mel, forskjellige fremgangsmåter for kjevling/klapping

3. samling

Timer med lærer: 8

Tema

Lefser

Arbeidsform og gjennomføring

Teori: litt om kjevling, råvarer, oppbevaring/lagring, anvendingsområder Praksis

Problemstillinger

Lage deig, fremgangsmåter for kjevling. Her gjelder det å kunne kjevle skikkelig!

Litteratur/materiell for deltakerne

Et eget lite hefte til deltakerne vil bli utarbeidet

Krav til lærer/instruktør

Kursleder har lang erfaring fra kafè og som husmor