9565 Tradisjonsbaking
Mål
Deltakerne skal kunne bake potetkaker, Nordlandskaker og lefser på egenhånd etter kurset
Målgruppe
De som har lyst å lære seg endel av vår tradisjonsmat
Antall deltakere
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
1. samling
Timer med lærer: 4
Tema
Potetkaker
Arbeidsform og gjennomføring
Litt teori om råvarer, mest praksis
Problemstillinger
Lage deig, kjenne når deigen er klar for baking
2. samling
Timer med lærer: 4
Tema
Nordlandskaker
Arbeidsform og gjennomføring
Litt teori om råvarer og forskjellige typer oppskrifter, mest praksis
Problemstillinger
Lage deig, bruke rett temperatur og rett mengde mel, forskjellige fremgangsmåter for kjevling/klapping
3. samling
Timer med lærer: 8
Tema
Lefser
Arbeidsform og gjennomføring
Teori: litt om kjevling, råvarer, oppbevaring/lagring, anvendingsområder Praksis
Problemstillinger
Lage deig, fremgangsmåter for kjevling. Her gjelder det å kunne kjevle skikkelig!
Litteratur/materiell for deltakerne
Et eget lite hefte til deltakerne vil bli utarbeidet
Krav til lærer/instruktør
Kursleder har lang erfaring fra kafè og som husmor