9572 Drops og godterikurs

Mål

Deltakerne skal lære å lage godteri på gammelt vis. Det fokuseres også på ingredienser og hva som er godt for kropp og sinn. Alt med måte.

Målgruppe

Barn og unge fra 12 år og oppover.

Antall deltakere

Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.

Eventuelle merknader

Kurset holdes over 2 dager med tilsammen 16 timer.

1. samling

Timer med lærer: 16

Tema

Innføring i historikk. oppskrifter, sikkerhet og de praktiske prosessene for å få laget godteri.

Stikkord

Hvilke ingredienser finnes i drops, karameller, sjokolade osv. Gjennomgang av gamle oppskrifter og historie omkring ved hvilke anledninger disse oppskriftene ble brukt. Praktisk gjennomføring ved å lage så mange slag det er tid til. Fokus på sikkerhet, varmt sukker kan være skummelt. Samksprøver til alle.

Arbeidsform og gjennomføring

Teori og praktisk øvelse under kyndig veiledning.

Problemstillinger

Er hjemmelaget godteri sunnere og bedre det det godteriet vi kjøper i butikken? Hvor mye godteri kan vi spise pr. uke uten at det bidrar til økt helserisiko.

Litteratur/materiell for deltakerne

Kursinstruktør skaffer gamle oppskrifter og gamle "godterihistorier".

Krav til lærer/instruktør

Må kunne bruke nødvendig utstyr. Må ha erfaring med bruk av smeltet sukker i samhandling med barn og unge.

Aktuell litteratur til støtte for lærer/instruktør

Gamle oppskrifter og kokebøker.

Opplegg for evaluering

Det deles ut evalueringsskjema når kurset er avsluttet.