9610 Stølssamling med ysting og kinning

Mål

Lære om ysting og kinning, tradisjonsteknikker og krav til produksjon.

Målgruppe

Alle med interesse for ysting og kinning

Antall deltakere

Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.

1. samling

Timer med lærer: 7

Tema

Ysting og kinning

Stikkord

Pultostysting, surprimkoking, Valdrestradisjoner, lokaliteter

Arbeidsform og gjennomføring

Foredrag med praktisk visning og deltakelse

Problemstillinger

Lære ysting av pultost. Se på hva som kreves av utstyr og lokaliteter.

2. samling

Timer med lærer: 7

Tema

Ysting

Stikkord

Presset ost, brunostkoking, utstyr, lagring, lokaliteter

Arbeidsform og gjennomføring

Foredrag med praktisk visning og deltakelse

Problemstillinger

Lære ysting av pressete ost. Se på hva som kreves av utstyr og lokaliteter.Krav fra Mattilsynet.