9610 Stølssamling med ysting og kinning
Mål
Lære om ysting og kinning, tradisjonsteknikker og krav til produksjon.
Målgruppe
Alle med interesse for ysting og kinning
Antall deltakere
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
1. samling
Timer med lærer: 7
Tema
Ysting og kinning
Stikkord
Pultostysting, surprimkoking, Valdrestradisjoner, lokaliteter
Arbeidsform og gjennomføring
Foredrag med praktisk visning og deltakelse
Problemstillinger
Lære ysting av pultost. Se på hva som kreves av utstyr og lokaliteter.
2. samling
Timer med lærer: 7
Tema
Ysting
Stikkord
Presset ost, brunostkoking, utstyr, lagring, lokaliteter
Arbeidsform og gjennomføring
Foredrag med praktisk visning og deltakelse
Problemstillinger
Lære ysting av pressete ost. Se på hva som kreves av utstyr og lokaliteter.Krav fra Mattilsynet.