9644 Honningbedømming
Mål
Gi birøktere innsikt i hva som er god honning? Hvilke krav som stilles til kvaliteten på honningen? Hvordan bør honningen presenteres? Hvilke krav stilles til merking?
Målgruppe
Birøktere, både nybegynnere og mer erfarne. Kurset kan også passe for andre med interesse for mat og matkvalitet.
Antall deltakere
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
Eventuelle merknader
Til første kurskveld er det laget en powerpointpresentasjon som gir en god innføring i bedømming av honning. Til kurskveld to oppfordres deltagerne til å ta med egen honning til bedømming.
1. samling
Timer uten lærer: 4
Tema
Innføring i honningbedømming.
Stikkord
Hvorfor bedømme? Hva er en god honning? Hvordan bedømmer vi? Merking. Emballasje. Overflate. Farge. Konsistens. Lukt og smak. Hva skal vi ikke bedømme?
Arbeidsform og gjennomføring
Foredrag, diskusjon.
2. samling
Timer uten lærer: 4
Tema
Honningbedømming i praksis.
Stikkord
Honningbedømming i praksis
Arbeidsform og gjennomføring
Praktisk trening.
Litteratur/materiell for deltakerne
Powerpointpresentasjon til første kurskveld. Til andre kurskveld oppfordres deltagerne til å ta med egen honning til bedømming.