9657 Kokker i friluft
Mål:
Lære deltakerne om matlaging ute. Forskjellige retter som ikke er så vanlige på tur.
Målgruppe:
Deltakere på 4H storkurs, fra 12 år
Antall deltakere:
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
Eventuelle merknader:
Kurset holdes over to dager - totalt 11 timer.
1. samling
Timer med lærer: 2
Tema:
Fellessamling og introduksjon av kurset.
Stikkord:
Bli kjent. Teori innendørs. Hva må en ha av klær og utstyr for at kokker i friluft skal bli vellykket?
Arbeidsform:
Planlegging og diskusjon
Problemstillinger:
Har alle det en trenger av utstyr? Må en tilrettelegge spesielt med tanke på funksjonsnedsetting eller matallergi?
2. samling
Timer med lærer: 7
Tema:
Matlaging utendørs
Stikkord:
Tenne bål. Lage mat i wok, på pinne og i gryte. Lære ved å gjøre.
Arbeidsform:
Blanding av veiledning og praktisk gjennomføring
Problemstillinger:
En må tenke på sikkerheten når en har bål ute i naturen. Har en kontoll over ilden? Slokningsutstyr? Førstehjelpsutstyr ved brannskader?
3. samling
Timer uten lærer: 2
Tema:
Utstilling av kursarbeid med egenpresentasjon.
Stikkord:
Stille ut fra kurset, fortelle andre om hva en laget og hvordan. Smaksprøve?
Arbeidsform:
Utstilling og demonstrasjon
Problemstillinger:
Hva var kjekt / lærerikt?
Litteratur/materiell for deltakerne:
Krav til lærer/instruktør:
Kunne emne godt
Aktuell litteratur til støtte for lærer/instruktør:
Opplegg for evaluering:
Felles evalueringsskjema for hele helga, hvor spørsmål om kurset inngår.