9662 4H Matskoleinstruktør
Mål
Opplæring i hvordan en skal gjennomføre en 4H Matskole
Målgruppe
Ungdommer og voksne som skal arrangere 4H Matskole.
Antall deltakere
Studieplanen er utarbeidet for 5 til 15 deltakere. Det vil ikke utbetales tilskudd til dette kurset dersom færre enn 3 deltakere fullfører kurset.
Eventuelle merknader
4H Matskole er et ferietilbud for barn mellom 8-12 år. Det er et opplegg som tar utgangspunkt i mat og aktivitet. Instruktørene skal på dette kurset gjennomgå permen, lage timeplan, skrive søknader etc. Første del er på 4H storkurs, med instruktør. Andre del er egenstudie med bistand fra 4H kontoret i fylket.
1. samling
Timer med lærer: 2
Tema
Fellessamling med introduksjon av emne
Stikkord
Lage innbydelse, planlegge hvor og når skolen skal avholdes
Arbeidsform og gjennomføring
Planlegging og diskusjon
Problemstillinger
Hva må til for å lykkes med 4H matskole?
2. samling
Timer med lærer: 7
Tema
Kurs
Stikkord
Søknad til bidragsytere. Kontakt med deltakere, påmelding, timeplan med hva som skal lages og hva aktiviteter som skal tilbys. Hvem kan hjelpe? Kartlegge produsenter og bedrifter som kan besøkes. Mat på bål
Arbeidsform og gjennomføring
Teori og praksis
Problemstillinger
Hvordan markedsføre 4H Matskole godt nok slik at der blir nok påmeldte?
3. samling
Timer med lærer: 1
Timer uten lærer: 4
Tema
Etterarbeid, sette teorien ut i praksis.
Stikkord
Sende søknader, kontakte skole, bedrifter, lokale ressurser. Klargjøring
Arbeidsform og gjennomføring
Skriftlige og muntlige henvendelser. Hjelp fra 4H i fylket. Telefon og e-post
Problemstillinger
Får en nok bistand til at 4H Matskole kan gjennomføres?
4. samling
Timer med lærer: 1
Timer uten lærer: 4
Tema
Etterarbeid, sette teorien fra 1 og 2 samling ut i praksis
Stikkord
Bestille materiell, oppskriftshefter og forklær. Levere påmeldingskjema ut til aktuelle deltakere
Arbeidsform og gjennomføring
Skriftlige og muntlige henvendelser. Hjelp fra 4H i fylket. Telefon og e-post
Problemstillinger
Nok påmeldte. En trenger minimum 10 stk.
Litteratur/materiell for deltakerne
4H Matskoleperm laget av 4H Rogaland i 2007, oppdateres av 4H Norge fra 2010
Krav til lærer/instruktør
Ha gjennomført 4H Matskole som instruktør
Aktuell litteratur til støtte for lærer/instruktør
Oppskriftshefter fra opplysningskontoret for; melk, kjøtt etc
Opplegg for evaluering
Evaluering på felles skjema etter del 1. Ellers en total evaluering etter at skolen er arrangert.