1218 Matkurs med vilt-tema
Læringsmål
Innføring i viltstell på kjøkkenet, og hvordan en kan lage gode måltider med råvarer hentet fra naturen.
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
Alle som er interessert i mat og vilt.
Innhold
Opplæring i viltstell på kjøkkenet, og lære kursdeltakere hvordan en kan lage måltider med råvarer hentet fra naturen.
Teoretisk innføring i hvordan man jobber med viltkjøtt, fisk, sopp, bær, skalldyr og annen mat fra naturen.
Kursdeltakerne får en praktisk gjennomgang hvor en, med veiledning, tilbereder en meny med ulike komponenter.
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
Aktuelle råvarer og utstyr.
Litteratur: Sjøberg, Magnus, Mat fra Skogen. ISBN:9788252932614
Organisering og arbeidsmåter
Dette er et praktisk kurs med veiledning. Deltagerne lærer ved å gjøre og å utveksle erfaringer underveis.
Krav til lærer/instruktør
Lærer/veileder må ha gode kunnskaper om matlaging og vilt
Avsluttende prøve/eksamen
Ingen avsluttende prøve/eksamen
Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven
- Å styrke kulturelt mangfold og bevare kulturarven gjennom læring.
- Å bekjempe utenforskap og bidra til inkludering.