1218 Matkurs med vilt-tema

Godkjent for 4–12 timer  |  minst 4 deltakere  | 

Læringsmål

Innføring i viltstell på kjøkkenet, og hvordan en kan lage gode måltider med råvarer hentet fra naturen.

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper

Alle som er interessert i mat og vilt.

Innhold

Opplæring i viltstell på kjøkkenet, og lære kursdeltakere hvordan en kan lage måltider med råvarer hentet fra naturen.

Teoretisk innføring i hvordan man jobber med viltkjøtt, fisk, sopp, bær, skalldyr og annen mat fra naturen.

Kursdeltakerne får en praktisk gjennomgang hvor en, med veiledning, tilbereder en meny med ulike komponenter.

Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)

Aktuelle råvarer og utstyr.

Litteratur: Sjøberg, Magnus, Mat fra Skogen. ISBN:9788252932614

Organisering og arbeidsmåter

Dette er et praktisk kurs med veiledning. Deltagerne lærer ved å gjøre og å utveksle erfaringer underveis.

Krav til lærer/instruktør

Lærer/veileder må ha gode kunnskaper om matlaging og vilt

Avsluttende prøve/eksamen

Ingen avsluttende prøve/eksamen

Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven

  • Å styrke kulturelt mangfold og bevare kulturarven gjennom læring.
  • Å bekjempe utenforskap og bidra til inkludering.