1225 Ungdomsmat

Godkjent for 8–9 timer  |  4–15 deltakere  |  inntil 100 % elektronisk kommunikasjon

Læringsmål

Lære å lage enkel, god og ernæringsriktig hverdagsmat.

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper

4H-medlemmer og andre interesserte.

Innhold

1. samling
Timer med lærer: 2
Tema
Fellessamling og introduksjon av kurset. Bli kjent. Hvem er jeg? Hvem er kursdeltagerne? Blikjentleker.

Stikkord
Bli kjent med deltakere, instruktør og kurssted

Arbeidsform og gjennomføring
Praktiske øvelser og informasjon/forelesning

Problemstillinger
Hvordan lære navnene til hverandre? Hvordan bli kjent med hverandre? Hvordan tørre å slippe seg løs? Hvordan ha det gøy og bli trygg på de rundt seg? Hva er ditt mål med kurset?

2. samling
Timer med lærer: 6
Tema
Enkle og næringsrike matretter

Stikkord
Enkle kostråd. Frokost, skolemåltid, middag.

Arbeidsform og gjennomføring
Teori og praktisk arbeid: Deltakerne lager små retter.

Problemstillinger
Hva bør vi spise til hverdags? Hvor ofte bør vi spise?

3. samling
Timer med lærer: 1
Tema
Utstilling av kursarbeid

Stikkord
Vise andre kursdeltagere hva som er laget

Arbeidsform og gjennomføring
Utstilling og demonstrasjon

Problemstillinger
Hva var kjekt, utfordrende?

Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)

4H-kokken. Vi baker.

Organisering og arbeidsmåter

Se innhold

Krav til lærer/instruktør

Kunne faget godt

Avsluttende prøve/eksamen

Felles evaluering for hele helga, hvor spørsmål om kurset inngår

Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven

  • Å styrke kulturelt mangfold og bevare kulturarven gjennom læring.