1319 4H Matskoleinstruktør
Læringsmål
Deltakerne på prosjektkurset skal bli kjent med 4H Matskole, og lærer å arrangere 4H Matskole i egen klubb eller lokalmiljø.
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
Seniorer i 4H-klubber
Innhold
1. samling
TmL: 2
Tema:
Hva er 4H Matskole?
Stikkord:
4H Matskole som seniorprosjekt, mathygiene og nøkkelråd for kosten
Arbeidsform og gjennomføring:
Teori i klasserom og studietur i butikk
Problemstillinger:
Renhold og hygiene i matlaging, og hvilken mat er sunn?
2. samling
TmL: 8
Tema:
Praktisk matlaging
Stikkord:
Bålmat, rask mat, bakst, middag
Arbeidsform og gjennomføring:
Praktisk matlaging på skolekjøkken og på bål.
Problemstillinger:
Hvilken mat bør man lage med deltakere på 10-12 år? Hvordan gjøre gjennomføringen av 4H Matskole sånn at både deltakere og instruktører får en god opplevelse?
3. samling
TmL: 3
Tema:
Hvordan planlegge og gjennomføre en 4H Matskole?
Stikkord:
Planlegging, økonomi, påmelding, tidspunkt, sted, meny
Arbeidsform og gjennomføring:
Teori og dialog i klasserom
Problemstillinger:
Hva er lurt å huske på ved planlegging av 4H Matskole
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
For deltakerne:
- Prosjekthefte utarbeidet av 4H Nordland, nettsider nevnt i prosjektheftet.
For lærer/instruktør:
- Prosjekthefte utarbeidet av 4H Nordland og nettsider om mat og matlaging.
Organisering og arbeidsmåter
Se innhold
Krav til lærer/instruktør
Har arrangert 4H Matskole, og gjennomført DAF-instruktørkurs 1.
Avsluttende prøve/eksamen
Evaluering med deltakerne og instruktørene
Utfyllende opplysninger
Kurset er et prosjektkurs hvor deltakerne blir kjent med 4H Matskole, og lærer å arrangere 4H Matskole i egen klubb eller lokalmiljø.