200 Moderne baking og tradisjonskjøkken
Læringsmål
Deltakerne får på kurset innblikk i moderne baking og tradisjonskjøkken
* Deltakerne får lære baking av cupcakes og kakepynting
* Delktakerane lærer om stølsliv, tradisjonskjøkken og typisk matlaging på støler fra Hallingdal
* Deltakerne lærer særlig om samarbeid, effektivitet og rehold i forbindlse med temaene.
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
12-18 år
Innhold
Dag 1 Cupcakes
- Baking av cupcakes- teori og praksis og kakepynting
- Deltakerene får kjennskap til de forskjellige meltypene og ingrediensene. Hvordan bake og steke med godt hell. Forskjellige typer kremer og pynt til cupcakes med denne og marsipanpynten. Instruksjon i pynting og teori om ingrediensene.
Dag 2 Tradisjonskjøkken fra stølen
- Deltakrane får være med på morgenstell i fjøs.
- De får være med på å lage dylle (innkokt melk med risgryn = dessert) og steke kvikaker/lapper og kinne smør. Lære å håndpiske krem.
- Lærer viktig informasjon videre for at nettopp stølskost-tradisjonen kan leve videre.
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
Organisering og arbeidsmåter
Veiledning med instruktør/lærer
Instruksjon med lærer
Gruppearbeid
Diskusjon
Demonstrasjon
Praktisk trening/arbeid
I 4H kan en velge ulike matlagingskurs eller baking som prosjekt i klubbene. Aktivitetene i 4H spenner fra tradisjoner til mer moderne tema. Kurset er et eksempel på bredden og mangfoldet vi har i 4H.
Krav til lærer/instruktør
Instruktør på cupcakes er utdannet kokk og instruktørene på stølskuret kan mye innen stølsliv
Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven
- Å bidra til å vedlikeholde og styrke demokratiet og legge grunnlag for bærekraftig utvikling ved å engasjere og utvikle aktive medborgere.