207 Konditor for ein dag
Læringsmål
Lære deltakarane korleis det er å arbeide som konditor og å lage eigne kaker.
- Lære om kva slags utstyr ein konditor treng.
- Lære å bake ei kake med topping, krem og pynt.
- Lære å bake muffins.
- Lære om reinhald og hygiene.
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
Alle som er interessert i å prøve seg som konditor. Særleg for deltakarar på storkurs i 4H.
Innhold
Tema: Teori:
- Kva gjer ein konditor og korleis er jobbkvardagen?
- Kva skal til for å lage ei flott og god kake?
- Kva må vi passe på med hygienen?
- Inspirere til kvar ein kan finne gode idear til pynting av kaker og muffins.
Praksis
- Lage forskjellige typar topping og kremar til pynt og pynting av kaker
- Lage dekor og figurar med sukkerpasta.
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
Kjevle, forkle, figurar til utstansing osv.
Organisering og arbeidsmåter
Veiledning med instruktør/lærer
Instruksjon med lærer
Praktisk trening/arbeid
Instruktøren skal veilede og komme med gode idear for korleis ein kan lage flotte kaker.
Krav til lærer/instruktør
- Må kunne bruke nødvendig utstyr.
- Være kursinstruktør/veileder
- Kunne pynte kaker, bakverk og muffins.
Studieplanen kan knyttes opp mot følgende mål i voksenopplæringsloven
- Å bidra til motivasjon og tilgang til kunnskap og kompetanse for alle og slik møte behov i et samfunn og arbeidsliv i stadig endring.