7706 Bakemesteren
Læringsmål
Lære deltakerene tradisjonell baking
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
Deltakere på Fylkesleir 2008
Innhold
1. samling
TmL: 4
Tema:
Baking med gjærdeig- teori og praksis
Stikkord:
- Her får deltakerene prøve seg på baking av brød, rundstykker, boller, horn og annen gjærdeig.
- Deltakerene får kjennskap til de forskjellige meltypene og kornsortene.
- Gjærens virkning på deigen og hvordan bake og steke med godt hell.
Arbeidsform:
Teori og aktivt på kjøkkenet
2. samling
TmL: 4
Tema:
Baking md gjærdeig- teori
Stikkord:
- Her får deltakerene prøve seg på baking av brød, rundstykker, boller, horn og annen gjærdeig.
- Deltakerene får kjennskap til de forskjellige meltypene og kornsortene.
- Gjærens virkning på deigen og hvordan bake og steke med godt hell.
Arbeidsform:
Aktivt på kjøkkenet
3. samling
TmL: 4
Tema:
Kjevlebruk- teori og praksis
Stikkord:
- Nå skal deltakerene få prøve seg med kjevle, mel og leiver til lefser.
- Går igjennom og lager Numedalskling.
- Kjevler, steiker, smører og spiser
Arbeidsform:
Teori og praksis med forkle og kjevle
4. samling
TmL: 4
Tema:
Kjevlebruk- teori
Stikkord:
- Nå skal deltakerene få prøve seg med kjevle, mel og leiver til lefser.
- Går igjennom og lager Numedalskling.
- Kjevler, steiker, smører og spiser
Arbeidsform:
Med forkle og kjevle
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
For deltakerne:
Instruktør tar med seg oppskrifter hun har kopiert opp
Organisering og arbeidsmåter
Se innhold
Krav til lærer/instruktør
Instruktør er utdannet baker