7706 Bakemesteren

Godkjent for 8–16 timer  |  5–15 deltakere  |  inntil 100 % elektronisk kommunikasjon

Læringsmål

Lære deltakerene tradisjonell baking

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper

Deltakere på Fylkesleir 2008

Innhold

1. samling
TmL: 4
Tema:
Baking med gjærdeig- teori og praksis

Stikkord:

  • Her får deltakerene prøve seg på baking av brød, rundstykker, boller, horn og annen gjærdeig.
  • Deltakerene får kjennskap til de forskjellige meltypene og kornsortene.
  • Gjærens virkning på deigen og hvordan bake og steke med godt hell.

Arbeidsform:
Teori og aktivt på kjøkkenet

2. samling
TmL: 4
Tema:
Baking md gjærdeig- teori

Stikkord:

  • Her får deltakerene prøve seg på baking av brød, rundstykker, boller, horn og annen gjærdeig.
  • Deltakerene får kjennskap til de forskjellige meltypene og kornsortene.
  • Gjærens virkning på deigen og hvordan bake og steke med godt hell.

Arbeidsform:
Aktivt på kjøkkenet

3. samling
TmL: 4
Tema:
Kjevlebruk- teori og praksis

Stikkord:

  • Nå skal deltakerene få prøve seg med kjevle, mel og leiver til lefser.
  • Går igjennom og lager Numedalskling.
  • Kjevler, steiker, smører og spiser

Arbeidsform:
Teori og praksis med forkle og kjevle

4. samling
TmL: 4
Tema:
Kjevlebruk- teori

Stikkord:

  • Nå skal deltakerene få prøve seg med kjevle, mel og leiver til lefser.
  • Går igjennom og lager Numedalskling.
  • Kjevler, steiker, smører og spiser

Arbeidsform:

Med forkle og kjevle

Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)

For deltakerne:

Instruktør tar med seg oppskrifter hun har kopiert opp

Organisering og arbeidsmåter

Se innhold

Krav til lærer/instruktør

Instruktør er utdannet baker