9003 Dessert kurs - sjokolade
Læringsmål
Lære deltakerne om hvordan en lager desserter med sjokolade som basis
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
Deltakere på4H storkurs, fra 12 år
Innhold
1. samling
TmL: 2
Tema:
Fellessamling og introduksjon av kurset.
Stikkord:
- Bli kjent med deltakere og instrukktør.
- Kartlegge ferdighet
Arbeidsform:
Planlegging og diskusjon
Problemstillinger:
- Er det noen som har noen form for matallergi?
- Hva trenger en av utstyr?
2. samling
TmL: 7
Tema:
Lage desserter.
Stikkord:
- Lære ved å gjøre.
- Sjokolademousse, is, brownie, konfekt.
Arbeidsform:
Blanding av veiledning og praktisk gjennomføring
Problemstillinger:
- Varmt og kaldt kjøkkenarbeid.
- Holde fokus på arbeidsooppgaven slik at en unngår skader
3. samling
TuL: 2
Tema:
Utstilling av kursarbeid med egenpresentasjon
Stikkord:
- Stille ut fra kurset, fortelle andre hva som er laget og hvordan.
- Smaksprøve?
Arbeidsform:
Utstilling og demostrasjon
Problemstillinger:
Hva var kjekt / utfordrende
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
-
Organisering og arbeidsmåter
Se innhold
Krav til lærer/instruktør
Konditor
Avsluttende prøve/eksamen
Felles evalueringsskjema for hele helga. Hvor spørsmål om kurset inngår.
Utfyllende opplysninger
Kurset holdes over to dager - totalt 11 timer