9565 Tradisjonsbaking
Læringsmål
Deltakerne skal kunne bake potetkaker, Nordlandskaker og lefser på egenhånd etter kurset
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
De som har lyst å lære seg endel av vår tradisjonsmat
Innhold
1. samling
Timer med lærer: 4
Tema
Potetkaker
Arbeidsform og gjennomføring
Litt teori om råvarer, mest praksis
Problemstillinger
Lage deig, kjenne når deigen er klar for baking
2. samling
Timer med lærer: 4
Tema
Nordlandskaker
Arbeidsform og gjennomføring
Litt teori om råvarer og forskjellige typer oppskrifter, mest praksis
Problemstillinger
Lage deig, bruke rett temperatur og rett mengde mel, forskjellige fremgangsmåter for kjevling/klapping
3. samling
Timer med lærer: 8
Tema
Lefser
Arbeidsform og gjennomføring
Teori: litt om kjevling, råvarer, oppbevaring/lagring, anvendingsområder Praksis
Problemstillinger
Lage deig, fremgangsmåter for kjevling. Her gjelder det å kunne kjevle skikkelig!
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
Et eget lite hefte til deltakerne vil bli utarbeidet
Organisering og arbeidsmåter
Se innhold
Krav til lærer/instruktør
Kursleder har lang erfaring fra kafè og som husmor