9657 Kokker i friluft
Læringsmål
Lære deltakerne om matlaging ute. Forskjellige retter som ikke er så vanlige på tur.
Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
Deltakere på 4H storkurs, fra 12 år
Innhold
1. samling
TmL: 2
Tema:
Fellessamling og introduksjon av kurset.
Stikkord:
Bli kjent. Teori innendørs. Hva må en ha av klær og utstyr for at kokker i friluft skal bli vellykket?
Arbeidsform:
Planlegging og diskusjon
Problemstillinger:
Har alle det en trenger av utstyr? Må en tilrettelegge spesielt med tanke på funksjonsnedsetting eller matallergi?
2. samling
TmL: 7
Tema:
Matlaging utendørs
Stikkord:
Tenne bål. Lage mat i wok, på pinne og i gryte. Lære ved å gjøre.
Arbeidsform:
Blanding av veiledning og praktisk gjennomføring
Problemstillinger:
En må tenke på sikkerheten når en har bål ute i naturen. Har en kontoll over ilden? Slokningsutstyr? Førstehjelpsutstyr ved brannskader?
3. samling
TuL: 2
Tema:
Utstilling av kursarbeid med egenpresentasjon.
Stikkord:
Stille ut fra kurset, fortelle andre om hva en laget og hvordan. Smaksprøve?
Arbeidsform:
Utstilling og demonstrasjon
Problemstillinger:
Hva var kjekt / lærerikt?
Læringsressurser (utstyr, bøker, filmer, lenker etc.)
-
Organisering og arbeidsmåter
Se innhold.
Krav til lærer/instruktør
Kunne emne godt.
Avsluttende prøve/eksamen
Felles evalueringsskjema for hele helga, hvor spørsmål om kurset inngår.
Utfyllende opplysninger
Kurset holdes over to dager - totalt 11 timer.